Protocol... Andere tijden vragen om andere maatregelen

Geachte gasten van restaurant Olive Garden, 

Ons restaurant gaat  per 1 juni weer open onder een protocol dat onder andere is opgesteld door Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Wij als horecaondernemer en u als gast moeten zich vanaf 1 juni houden aan een aantal regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 Bij griep, hoesten en korts.. en wanneer u onwel voelt,  vermijdt het bezoek aan ons restaurant.

Per 1 juni 
Binnen in het restaurant mogen maximaal 30 personen exclusief personeel.

 1. Gasten moeten reserveren.
 2. Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand.

En vervolgens vindt ook hier bij reservering en vooraf  een controlegesprek plaats om in te kunnen schatten of er risico’s zijn.  uiteindelijk iedereen is hier zelf verantwoordelijk voor. 
Het reserveren maakt het ook mogelijk de krappe capaciteit over meerdere shifts in te delen, mits reserveren, triage, maximum aantal personen en de 1,5 meter afstand. 

 • Reserveren aan de deur is ook reserveren. 
 • Reserveren en toelaten van groepen is niet toegestaan omdat het strijdt met te veel mobiliteit en groepsvorming.

Per 1 juni 
Mogen de terrassen weer open onder twee voorwaarden: 

 1. Iedereen zit aan een tafeltje.
 2. Mensen (gasten en personeel) houden 1,5 meter afstand van elkaar.

Verder zijn groepen en groepsvorming niet toegestaan en blijven wij als horecaondernemer verantwoordelijk voor het nakomen van de regels.

Aandachtspunten:

 • Om de kwaliteit van de gerechten te waarborgen gezien het beperkte aantal gasten, indien mogelijk wordt u verzocht om vooraf door te geven wat voor gerecht u wilt eten. Dit voorkomt onnodig contact met  personeel en de menukaarten.
 • U kunt er ook voor kiezen om u te laten verrassen door onze chefs. De bediening kan hier een uitstekende wijn bij serveren. Uiteraard wordt dit altijd in overleg met u gedaan.. hiervoor krijgt u geen menukaarten  in handen gereikt.
 • Omdat u ons restaurant alleen kunt bezoeken via een reservering en het niet is toegestaan om passanten aan te nemen, vragen we al onze gasten om kleine aanbetaling van €25,00 p.p te doen. Na uw bezoek aan Olive Garden wordt de aanbetaling met u verrekend. 
 • U kunt uw reservering tot een dag van te voren annuleren. 
 • Lukt het u niet op uw gewenste tijd bij ons te reserveren? Niet getreurd. U kunt genieten van dezelfde kwaliteit tegen een gereduceerde prijs, alleen dan thuis. Bekijk het afhaal- en bezorgmenu op onze website: https://www.restaurantolivegarden.nl/index.php/afhaal-en-bezorgmenu
 • Voor onze oudere gasten die de drukte willen vermijden, stellen we onze diensten ter beschikking zodat ze in alle rust tussen 13:00 en 16:00 een hapje kunnen  komen eten . 

 

Adres

Olive Garden
Vrouwenkerkhof 1
2312 WR Leiden

T: 071-512 25 29
M: 06-41 10 61 23
M: 06-30 82 48 01

E: info@restaurantolivegarden.nl

Afhalen & bezorgen

Eten afhalen of laten bezorgen kan vanaf maandag 6 april ook bij Olive Garden. Wij hebben een speciaal menu samengesteld met de lekkerste gerechten. Geef uw bestelling via het bovenstaande bestelformulier of via een e-mail door.

Telefonisch bestellen kan vanaf 10:00 uur door te bellen naar 06-41 10 61 23 of 06-30 82 48 01.